MARMITON Chikako japonský damaškový nůž 20cm modrá rukojeť G10
- japonský styl nože, vyráběný pod našim jménem "Marmiton" v Hong Kongu.
- 67vrstvé jádro VG10 z damaškové oceli, Materiál rukojeti skleněné vlákno.
- Unikátní vzor a tvar - Nůž je geometricky tvarován pro módní vzhled a čepel představuje nádherný drobný vlnový vzor s uměleckou hodnotou, což z něj činí jedinečný kousek, který vyčnívá z ostatních nožů na trhu.
- Perfect Balance - ostrá čepel, elegantní opěrka a ergonomická rukojeť z pryskyřice pakka poskytují perfektně navrženou rovnováhu a podporují pohodlné uchopení.
Damascenská (Damašková ocel)
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností (měkčí a ohebnější ocel je spojována s tvrdší a křehčí ocelí) dlouhodobě ostrá a odolná. Ve výsledku je kombinací toho nejlepšího z obou ocelí.
Jádro této Damaškové oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel, která má vyšší stabilitu ostří, často lepší korozní odolnost a zvýrazněnou životnost ostří.
Mezi velkou škálou nožů jsou tyto damaškové nože s jádrem oceli VG-10 to nejlepší co pro profesionálního kuchaře můžete vybrat. Vyšší cenu kompenzuje dlouhotrvající ostří, minimální péče a vyšší korozivzdornost.
Jak vybrat kvalitní kuchařský nůž?! Využijte našeho rádce.