Sakai Takayuki Santoku Aogami Blue-2 ocel japonský kuchařský nůž 18cm Pakka wood
japonský kuchařský nůž Santoku s Blue-2 oceli, délka ostří 18 cm, materiál rukojeti Pakka wood. Není ideálni na řezání velmi kyselých kusů, jako jsou citrusové plody, protože kyselina bude reagovat s uhlíkovou ocelí a může způsobit intenzivní skvrny, změnu barvy a dokonce důlky, pokud zůstane v kontaktu s čepelí po libovolně dlouhou dobu. Více o produktu
Sakai Takayuki Santoku Aogami Blue-2 ocel japonský kuchařský nůž 18cm Pakka wood
- japonský kuchařský nůž Santoku s Blue-2 oceli
- délka ostří 18 cm
- materiál rukojeti Pakka wood
Rukojeť a čepel jsou krásné, dobře vyrobené a odborně zpracované, s vynikajícím celkovým přizpůsobením a povrchovou úpravou. Vynikající nůž, který si určitě zamilujete, pokud jste dosud používali pouze nože z nerezové oceli!
Pamatujte však, že se jedná o nůž z vysoce uhlíkové oceli, NE nerezový, což znamená, že jej musíte udržovat v suchu a skladovat na suchém místě, aby nezrezivěl. Po použití omyjte ručně, otřete, osušte a uskladněte. Také se zabarví a změní barvu - to je normální, takže zapomeňte na to, že byste se snažili udržet nůž z uhlíkové oceli lesklý. Pokud se toho obáváte, zůstaňte u nožů z nerezové oceli.
Je také nejlepší vyhnout se řezání velmi kyselých kusů, jako jsou citrusové plody, protože kyselina bude reagovat s uhlíkovou ocelí a může způsobit intenzivní skvrny, změnu barvy a dokonce důlky, pokud zůstane v kontaktu s čepelí po libovolně dlouhou dobu.
Je vyrobena ze špičkové oceli Hitachi Yasugi-works Blue-2, což je velmi čistá ocel s vysokým obsahem uhlíku s přidaným chromem a wolframem pro zvýšenou houževnatost a odolnost (což je o něco méně křehké než například „bílé“ oceli). Tato ocel se v japonštině také nazývá Aogami nebo Ao-Ko II. Tvrdost je minimálně HRC 60. Tento nůž je broušený převážně na pravé straně a není tedy vhodný pro leváky. Pro běžnou každodenní údržbu doporučuji níže uvedený jemný keramický hon.
Elwin de Veld o znažce Sakai Takayuki
Naše cesty do Japonska obvykle začínáme v Ósace, odkud jezdíme šinkansenem (kulový vlak) do Seki v prefektuře Gifu. Začínáme v Sakai na jihu Ósaky, kde se nám vždy dostává vřelého přátelského přivítání od Aoki san a Ogawa san od Sakai Takayuki.
V posledních letech zákazníci v naší prodejně žádají speciální japonské tradičně kované nože: Yanagiba, Sakimura, Kengata: všechny názvy modelů, které se používají v japonských kuchyních k přípravě různých druhů ryb. Sakai Takayuki je můj klíč, který otevírá dveře do světa tradičních japonských nožů a ke všemu je jejich sortiment zaměřený na západní trh. Pro výrobu tradičních japonských nožů Sakai Takayuki používá ty nejlepší z nejlepších: mimo jiné Itsuo Doi a Kenji Togashi. Kovář Yamatsuke san se svou stabilní rukou na Kaiten Toshi (japonský vodní kámen) je zárukou výjimečně ostrého provedení.
Sakai Takayuki nakupuje spoustu jejich oceli z oceli Aichi (jejich sídlo se nachází blízko Nagoyi) a pracuje mimo jiné s uhlíkovou ocelí shirogami bílé a aogami modré. Pěkný detail: barvy v názvech oceli nemají nic společného s barvou samotné oceli - je to pouze
barva obalu, ve kterém je surová ocel skladována v továrně. Západní modely jsou ručně dokončovány ve výrobních prostorách společnosti v
Ósace (ostření), ale převážně vyráběny v Seki v prefektuře Gifu. Povrchová úprava a kvalita jsou úžasné – přesně to, co můžeme od
Takayuki očekávat.
Garance vráceníZboží můžete do 30 dnů vrátit
Doprava zdarmanad 3000 Kč
Garance kvalityNabízíme jen značkové zboží
Skladem 90 % produktů skladem