Suncraft Senzo Octagon Santoku japonský damaškový kuchařský nůž 17
Suncraft Senzo Octagon Santoku japonský damaškový kuchařský nůž 17
- délka ostří 17 cm
- délka rukojeti 12,5 cm
- váha nože 120 g
- ostří skládáno ze 67 vrstev japonské damascenské nerezavějící oceli, jádro z oceli VG-10
- tvrdost HRC61 na rockwellově stupnici
- extrémně tvrdé a ostré ostří - kobalt, molybden, vanadium a uhlík
- vzor Damascénské oceli
- kroucená dřevěná rukojeť Pakawood (pevné odolné dřevo nepřebírající pachy)
- rukojeť je pevná, odolná a hygienická
- vnitřek rukojeti je nerezová ocel pevně přichycená k ostří
Damascenská (Damašková ocel)
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností (měkčí a ohebnější ocel je spojována s tvrdší a křehčí ocelí) dlouhodobě ostrá a odolná. Ve výsledku je kombinací toho nejlepšího z obou ocelí.
Jádro této Damaškové oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel, která má vyšší stabilitu ostří, často lepší korozní odolnost a zvýrazněnou životnost ostří.
Mezi velkou škálou nožů jsou tyto damaškové nože s jádrem oceli VG-10 to nejlepší co pro profesionálního kuchaře můžete vybrat. Vyšší cenu kompenzuje dlouhotrvající ostří, minimální péče a vyšší korozivzdornost.
Jak vybrat kvalitní kuchařský nůž?! Využijte našeho rádce.