Marmiton Gorobei japonský kuchařský damaškový nůž 20cm rukojeť modrá pryskyřice/Pakkawood VG10
MARMITON Gorobei japonský kuchařský damaškový nůž 20cm rukojeť modrá pryskyřice/Pakkawood VG10
- japonský styl nože, vyráběný pod našim jménem "Marmiton" v Hong Kongu
- damašková ocel skládaná ze 67 vrstev, jádro z oceli VG-10, střídající se vrstvy oceli tvoří typický damascénský vzor
- délka ostří 20 cm, délka rukojeti 12,9 cm, celková délka 32,9 cm, hmotnost 191 g, šířka 2 mm
- tvrdost oceli HRC 60-62
- kulatá rukojeť modrá pryskyřice a Pakkawood
- úhel ostří 15 stupňů
- nůž umývejte v ruce bez použití myčky
- nepoužívat na zmražené potraviny, možnost vylomení ostří
Damascenská (Damašková ocel)
Damašková ocel se vyrábí opakovaným skováním, překládáním a znovu skováním několika pásků oceli o rozdílných vlastnostech, takto vzniká charakteristický vzor, který mívá desítky až stovky vrstev. Damašková ocel je díky seskupení materiálů rozdílných vlastností (měkčí a ohebnější ocel je spojována s tvrdší a křehčí ocelí) dlouhodobě ostrá a odolná. Ve výsledku je kombinací toho nejlepšího z obou ocelí.
Jádro této Damaškové oceli tvoří jedna z nejlépe hodnocených ocelí VG-10. Vysoce abrazivně odolná nerezová ocel, která má vyšší stabilitu ostří, často lepší korozní odolnost a zvýrazněnou životnost ostří.
Pakkawood - materiál střenky
Pakkawood je výjimečný materiál mimořádné kvality a dlouhotrvající krásy. Pečlivě vybraná dýha z tvrdého dřeva je napuštěna teplem tvrzenou pryskyřicí. Pod intenzivní teplotou a tlakem je několik vrstev tohoto napuštěného tvrdého dřeva zataveno v pevný materiál, který krásně vypadá, je stabilní pevný a odolný, zároveň odolný vůči vlhkosti.
Mezi velkou škálou nožů jsou tyto damaškové nože s jádrem oceli VG-10 to nejlepší co pro profesionálního kuchaře můžete vybrat. Vyšší cenu kompenzuje dlouhotrvající ostří, minimální péče a vyšší korozivzdornost.
Jak vybrat kvalitní kuchařský nůž?! Využijte našeho rádce.